Actueel
Introtraining 2018 1 September 2018

Monday the 10th of September there is the first free introtraining from 20.00 - 22.00.If you would like to try out table tennis, then this is the perfect opportunity. The training will be held in the Sportcentrum, sportzaal 4 (not necessary to sign up). There will be table tennis bats and balls.

Tuesday the 11th of september there is the second introtraining from 20.00pm - 22.00pm in sportzaal 4.

other introtrainingdata:

monday 17 september, 20:00, sportzaal 4

tuesday 18 september, 20:00, sportzaal 4

We hope to see you during one of these introtrainings,

The TPT

For more questions you can mail us: tpt@thibats.nl

Heren UT 9e bij de European University Games 2018 21 July 2018

Van 12 tot 19 juli werd in Coimbra, Portugal de European University Games voor Tafeltennis gehouden. In totaal waren er 17 Universiteiten vanuit heel Europa die zich hebben ingeschreven. Er werden bij de loting 4 poules gevormd. Het team van de Universiteit Twente werd geloot in poule D, met 4 andere teams waardoor er een extra wedstrijd gespeeld moest worden ten opzichte van de andere poules. Tegenstanders in de poule waren Sheffield (Engeland), Ostrava (Tsjechië), Saarland (Duitsland) en Marmara (Turkije).

University of Twente (NED) – Marmara University (TUR): 2-3
In de eerste wedstrijd zorgde Stephan voor een stunt door zeer knap beide enkelspelen te winnen. In zijn eerste wedstrijd vocht hij zich terug van 6-10 in de 5e game en wist via 6 punten op rij de wedstrijd te winnen. Bijzonder is dat Stephan won van twee spelers die in het dubbeltoernooi zelfs een medaille hebben weten te bemachtigen! Trung speelde zeer verdienstelijk en Derek zeer matig, waardoor er werd verloren met 2-3 van de uiteindelijke poulewinnaar.

University of Twente (NED) – Technical University of Ostrava (CZE): 0-3
In de tweede wedstrijd kwamen de heren er niet echt aan te pas. Tegen de sterke Tsjechische spelers kwam alleen Stephan in de buurt van gamewinst. Martijn maakte zijn debuut op het internationale podium en allen moesten zij een nederlaag verwerken tegen de superieure Tsjechen. Derek was deze pot bankzitter.

In de middag en avond stonden nog 2 andere wedstrijden op het programma, tegen het op papier zwakkere Sheffield uit Engeland en Saarland uit Duitsland.

University of Twente (NED) – University of Sheffield (GBR): 2-3
 Tegen de Engelsen kreeg Trung een potje rust. Stephan had weinig moeite met de kopman van de tegenstanders Kin, maar een stuk meer met 2e man Tim. Uiteindelijk wist hij deze met 3-1 te winnen. Derek en Martijn verloren echter allebei een sleutelpartij met 1-3, waardoor een overwinning niet meer erin zat. Tegen de kopman in de beslissende 5e wedstrijd kon Derek slechts in de laatste game aanhaken bij het niveau van de tegenstander, waardoor deze wedstrijd met 2-3 verloren ging.

Saarland University (GER) – University of Twente (NED): 0-3
In de laatste wedstrijd tegen Saarland wisten beide teams al dat een kwartfinaleplek niet meer mogelijk is, maar dat er nog gestreden kon worden voor de 3e plek. Er werd door alle spelers volop gestreden voor de eerste overwinning. Voor het eerst werd er een uitwedstrijd getosst, waarna een kleine opstellingsfout volgde die later alsnog goed uitpakte. Stephan won gemakkelijk zijn wedstrijd met 3-0. Derek begon voortvarend en kwam met 2-0 voor tegen Max. Daarna werd het zeer close en in de 5e game werd het 7-10. De matchpoints werden weggewerkt, en met 14-12 was de eerste winstpartij voor een Thibataan ook binnen. Trung volgde het voorbeeld en wist ondanks een 0-6 begin in de eerste game dit om te draaien naar gamewinst. De derde game moest hij aan zijn tegenstander Nico laten, maar in de 4e game werd zijn inzet beloond met een overwinning. Hiermee werd de wedstrijd met 3-0 gewonnen en werd het toernooi zeer positief afgesloten.

Eindresultaat
Toen alle wedstrijden voorbij waren was duidelijk dat er drie Universiteiten waren die allemaal een wedstrijd hadden gewonnen in de poule. Er moest dus gekeken worden naar het gamesaldo om te bepalen welke teams op de plekken 3 tot en met 5 waren geëindigd. Omdat we de wedstrijd tegen de Engelsen met slechts 2-3 hadden verloren en tegen de Duitsers met 3-0 hadden gewonnen (best mogelijke onderlinge resultaat) zijn we uiteindelijk op een zeer verdienstelijke 3e plek in de poule geëindigd.

Dit is een gedeeld 9e plek van het gehele toernooi. De eerste 2 teams gingen door naar de kwartfinale, en hier zaten we dus helaas niet bij. Toch waren de verwachtingen vooraf dat we blij moesten zijn met ieder punt en game die we konden winnen. Uiteindelijk hebben we een fantastische week gehad veel perspectief gezien om nog te verbeteren. 

Namens het gehele team willen we graad de sponsoren nogmaals bedanken. Zonder hun steun was het niet mogelijk geweest dit evenement te beleven. Graag willen we de Stichting Universiteitsfonds bedanken voor de financiële bijdrage en de Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB) voor het beschikbaar stellen van de officiele speelshirts van het Nederlandse team. Tot slot onze dank aan Esli de Kok, officer international vanuit Stichting Studentensport Nederland (SSN) voor de uidstekende begeleiding vooraf en gedurende het toernooi. 

Inschrijving Moekotte toernooi 2018 is geopend! 1 July 2018

De inschrijving voor het Moekotte toernooi 2018 van zaterdag 27 oktober 2018 is vandaag op 1-7-2018 om 10:00 geopend. Onder het kopje Moekotte bovenaan de pagina vind u de link naar de inschrijving. Inschrijving is mogelijk tot zaterdag 20 oktober of tot het maximale aantal van 100 inschrijvingen is bereikt. 

Sponsoring Stichting Universiteitsfonds twente EUG 25 June 2018

Het Thibats team dat van 12 tot 19 juli zal deelenemen aan de Europese Universiteiten Kampioenschappen in Coimbra, Portugal zal gesponsord worden door Stichting universiteitsfonds twente. Door deze bijdrage wordt het voor de deelnemers iets eenvoudiger om de reis te maken. Namens het gehele team willen we de stichting Universieitsfonds twente dan ook hartelijk bedanken voor de bijdrage aan dit initiatief. 

 

Aankondiging Moekotte toernooi 2018 21 June 2018

Op zaterdag 27 oktober organiseert Thibats een nieuwe editie van het Moekotte toernooi. Het toernooi wordt gehouden in sporthal 2 van het sportcentrum van de Universiteit Twente. 

Het toernooi begint om 10:00 en de finales worden uiterlijk om 18:00 gepland. Sporthal 2 is geopend om 09:00 en na afloop van het toernooi is er gelegenheid om in de kantine wat te eten en te drinken. 

Deelname is mogelijk aan het enkeltoernooi of aan het enkel en dubbeltoernooi. Voor het enkeltoernooi is de deelnemersbijdrage 10 euro, voor deelname aan beide toernooien 15 euro. Het toernooi zal gespeeld worden in verschillende klassen die op basis van ELO rating en inschrijvingen worden bepaald. Voor de indeling in de dubbelklassen wordt de gemiddelde speelsterkste als instrument gebruikt. 

De inschrijving gaat open op 1 juli. Aanwezig zijn via Facebook is niet een officiele inschrijving. De inschrijvingen kunnen of via TC@thibats.nl of via onze website. Hou op deze website de pagina Moekotte in de gaten voor meer informatie! Er is plek voor maximaal 100 deelnemers. Hierna volgt een reservelijst. 

Voor vragen of opmerkingen kun je altijd terecht bij TC@thibats.nl

Met vriendelijke groet,
Thibats Toernooi Commissie

Impressie Moekotte 2017 3 November 2017

Met dank aan Rob Haverkate.

Introtraining 2017 28 August 2017

Monday the 10th of September there is the first free introtraining from 20.00 - 22.00.If you would like to try out table tennis, then this is the perfect opportunity. The training will be held in the Sportcentrum, sportzaal 4 (not necessary to sign up). There will be table tennis bats and balls.

Tuesday the 11th of september there is the second introtraining from 20.00pm - 22.00pm in sportzaal 4.

other introtrainingdata:

monday 17 september, 20:00, sportzaal 4

tuesday 18 september, 20:00, sportzaal 4

We hope to see you during one of these introtrainings,

The TPT

For more questions you can mail us: tpt@thibats.nl

Moekotte toernooi 2017 8 August 2017

Het is dan eindelijk weer zover, de inschrijvingen voor het Moekotte toernooi 2017 zijn geopend! Het evenement zal dit jaar plaats vinden op zondag 22 oktober 2017 van 10:00 tot 18:00 uur in Sporthal 2 van het sportcentrum van de Universiteit Twente in Enschede. 

De zaal zal vanaf 09:00 uur open zijn. Het toernooi bestaat dit jaar uit een enkel- en dubbeltoernooi. Bij het enkeltoernooi is er zowel een Winnaars- als troostronde na de poulefase. Bij het dubbeltoernooi is er na de poulefase alleen nog een winnaarsronde. Het is mogelijk om deel te nemen aan alleen het enkeltoernooi of aan beide toernooien. Alleen deelnemen aan het dubbeltoernooi is helaas niet mogelijk.

Sinds 1 juni zijn de licenties gekoppeld aan ELO ratings, waardoor het wat eenvoudiger is geworden om spelers van dezelfde sterkte bij elkaar in te delen. De organisatie zal op basis van de inschrijvingen 3 verschillende klassen maken bij het enkeltoernooi en 2 klassen bij het dubbeltoernooi. 

Kosten voor deelname bedragen 10 euro voor alleen enkel en 15 euro voor beide toernooien. Inschrijving is mogelijk door je gegevens te mailen naar TC@thibats.nl of door het inschrijfformulier op deze website in te vullen: 
http://borft.student.utwente.nl/~thibats/TournamentSignup

De inschrijving sluit op maandag 9 oktober 2017, dus wees er op tijd bij! Verdere informatie is ook te vinden op de Facebookpagina van het evenement: 
https://www.facebook.com/events/117973545489463/

Verlenging Sponsorcontract Moekotte 5 September 2016

Al jaren lang is Moekotte de trouwe sponsor van tafeltennisvereniging Thibats. In ruil daarvoor organiseren wij jaarlijks het Moekotte toernooi. Het bestuur is onlangs op gesprek geweest bij Moekotte en zijn overeengekomen het sponsorcontract weer met 3 jaar te verlengen. Dit is fantastisch nieuws voor al onze leden en de vereniging! Moekotte heeft wel een nieuw logo gekregen. Dit zorgt ervoor dat er onder andere nieuwe competitieshirts komen. 

Leden van Verdiensten 1 July 2016

Het is al een tijd geleden dat dit weer eens had plaatsgevonden, maar gister zijn er drie leden benoemd tot Leden van Verdienste. Hierbij zouden we graag Marc van den Berg, Rik van Outersterp en Laura Visser willen feliciteren met hun benoeming! Hartstikke verdient natuurlijk door de vele jaren van inzet.